Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třetí ročník LoKo CUPu úspěšně za námi, sázka na Kadaň určitě vyšla!

27. 2. 2012

V sobotu si sedmička dorosteneckých celků ze tří krajů naší republiky dala dostaveníčko ve sportovní víceúčelové hale v Kadani. Proběhl zde již třetí ročník turnaje pod záštitou AFK LoKo Chomutov. Poprvé se hrálo v dorostenecké kategorii, rozhodně věříme, že ne naposled.

Osm účastníků (Bílina, Lomnice, Benešov nad Ploučnicí, Dolany, Braňany, Údlice, LoKo "A" a "B") bylo rozděleno do dvou skupin po čtyřech týmech. Ve skupinách se hrálo pouze o nasazení do čtvrtfinále, postupovali všechny čtyři týmy. Všichni tak měli dostatečný prostor na rozehrání. To pravé drama začalo až od čtvrtfinále, kdy se rozhodovalo o konečném pořadí... ale postupně.

Do tzv. bílé skupiny bylo nasazeno pořádající áčko, vedoucí tým okresního přeboru na Chomutovsku Údlice, jeho konkurent (ze sloučeného přeboru) Braňany a tým z "dalekého" Benešova nad Ploučnicí. Souboje ve skupině odstartoval duel dvou týmů, které se potkávají i v chomutovské ZLHK - LoKo "A" a Údlice. Domácí byli sice herně lepší, jenže nedokázali proměnit své šance a Údlice se šťastnou brankou dočkali vítězství 1:0. Ve druhém duelu skupiny zvítězil opět nejtěsnějším rozdílem Benešov nad Braňanským FK. V dalším utkání chtělo LoKo "A" odčinit úvodní nezdar, jenže po pěti minutách prohrávalo s Mlékárnou Braňany už hrozivých 3:0. V závěru snížil první brankou týmu na turnaji Pavel Šťastný, který tak odstartoval svou parádní sérii, kterou dotáhl až na číslo 7 a stal se tak třetím nejlepším střelcem turnaje. Pro hráče ročníku ´96 je to vynikající úspěch. Bohužel áčko nedokázalo navázat na vynikající výsledky z druhého kola ZLHK (kde zvítězilo bez ztráty bodu), bohužel mu chybělo několik hráčů. Údlice zvítězili i ve druhém utkání 1:0 a před posledními zápasy skupinu vedli. Jenže to by nesměli dostat dardu 4:1 od Braňan, kterým tak přepustili první příčku ve skupině. Údlice skončili druhé. Naši borci museli porazit ke třetímu místu Benešov. To se podařilo až nečekaně snadno - 5:0, hattrickem se prezentoval již zmiňovaný Pavel Šťastný.

bílá skupina V R P SKÓRE BODY
1. FK Braňany Mlékárna 2 0 1 7 : 3 6
2. Sokol Údlice 2 0 1 3 : 4 6
3. AFK LoKo Chomutov "A" 1 0 2 6 : 4 3
4. MSK Benešov nad Ploučnicí 1 0 2 1 : 6 3

Ve druhé, tentokráte "modré" skupině, hrála favorizovaná Bílina, Lomnice, Dolany a béčko LoKotky. To vstoupilo do turnaje výborně, když porazilo Lomnici 3:1. V souboji Dolan s Bílinou byli šťastnější fotbalisté od Kyselky, když dokázali v pěkném utkání otočit nepříznivé skóre na konečných 4:2. LoKo "B" si však s tímto soupeřem poradilo lépe a po výhře 4:0 šlo do vedení skupiny. Bílina totiž zvítězila nad Lomnicí "jen" 3:2. V posledním duelu tak šlo o to vyhnout se áčku pro čtvrtfinále. Jenže béčko nedokázalo udržet vedení jak 1:0, tak ani 2:1... prohra 2:4 nás odsoudila ke druhému místu ve skupině a čtvrtfinále proti "A" mužstvu. Souboj poražených ve skupině vyzněl nerozhodně, o pořadí tak rozhodlo skóre.

modrá skupina V R P SKÓRE BODY
1. FK Bílina 3 0 0 11 : 6 9
2. AFK LoKo Chomutov "B" 2 0 1 9 : 5 6
3. TJ OSS Lomnice 0 1 2 5 : 8 1
4. TJ Sokol Dolany 0 1 3 4 : 10 1

Na chvíli teď odběhne od výsledků. Poprvé se LoKo CUP stěhoval mimo území Chomutova, a to do nedaleké Kadaně, kde byla v nedávné době dostavena víceúčelová sportovní hala, která se všem účastníkům zamlouvala a jistě s touto volbou panuje spokojenost. Věříme, že i další ročník proběhne ke spokojenosti všech celků v místní "aréně".

Po skupinách přišlo na řadu nemilosrdné čtvrtfinále. Dosavadní výsledky se smazali, poslední ze skupin měli možnost udělat přítrž favoritům a dalo se míchat kartami. První čtvrtfinále, v němž Bílina roznesla Benešov, přineslo nejvyšší výsledek ve tříleté historii LoKo CUPu - 10:0!!! Favorit turnaje se rozjel a neměl ho už nikdo zastavit.... Druhé čtvrtfinále přineslo první nečekané vyřazení. Lomnice překvapila Údlice, ale Sokol ještě dokázal vyrovnat v závěru hrací doby na 1:1. Rozhodnout tak museli pokutové kopy, v nichž byl úspěšnější tým z Karlovarska a stal se tak překvapivě semifinalistou. Třetí čtvrtfinále přineslo velmi napínavou bitvu, kterou v tu chvíli prožívala intenzivně celá hala. V zápase proti Dolanům rozhodli Braňany necelou půlminutu před koncem o skóre 1:0 a jen nejtěsněji postoupila Mlékárna do semifinále. No a poslední čtvrtfinále... áčko potvrdilo stoupající formu, ale na rozjeté béčko to nestačilo ... postup po nemastném výkonu a těsném vítězství 2:1 slavilo béčko.

Vyřazení čtvrtfinalisté si to rozdali o pátou až osmou příčku. V prvním rozřazovacím zápase nastoupil Benešov (v zádech s "desítkou") proti očekávanému semifinalistovi z Údlic. Jenže papírové předpoklady vzali za své a z postupu do utkání o 5. místo se radoval Benešov. Tým který v předchozích dvou zápasech nasbíral skóre 0:15 se nečekaně zvedl a předvedl solidní výkon. Naopak Údlice srazila prohra v posledním utkání skupiny a od té chvíle už se nenašli. Druhé rozřazovací utkání svedlo dohromady Dolany a LoKo "A". Bojovný zápas s minimem šancí na obou stranách rozhodl minutu před koncem kanonýr dne Šťastný. V zápase o 7. místo Dolany přejeli Údlice a jeden z předpokládaných favoritů tak skončil až poslední. Dolany měli bohužel kolísavou výkonnost a naplno zabrali až v závěru turnaje. Stačilo to jen na předposlední "flek". V utkání o 5. místo rozhodovali podruhé na turnaji penalty. Po remíze 1:1 nedokázali LoKoťáci vstřelit gól, a tak si připsali "jen" šestou příčku. Benešov si ze zdánlivě zpackaného turnaje dokázal odvést hezkou pátou pozici.

V bojích o medailové pozice startovali semifinále. Rozjetá Bílina si smlsla na Lomnici. Ve skupině skončil vzájemný duel 3:2, jenže tentokráte nebylo co řešit... jednoznačná práce a výsledek 5:0 hovoří za vše. Druhé semifinále přineslo podobně jasnou záležitost. Béčko LoKotky si až nečekaně snadno poradilo s Braňanským FK. Nutno zmínit, že soupeři začali naše béčko považovat za áčko a za úmysl zmást soupeře. Jenže znalec poznal rozdíl.... v béčku totiž nastoupilo pouze 6 hráčů a brankář. Většina týmů točila dvě, někteří dokonce tři řady. V našem celku bylo ze 6 hráčů v poli hned 3* zastoupení hráče ročníku 96, jednou dokonce 97! Věkovým průměrem nejmladší celek, který střelecky táhl do finále Vondráček tak překvapoval výborným fyzickým fondem!

Zápas o třetí místo zvládli Braňany s velkou lehkostí a pozásluze brali bronz. Lomnice však čtvrté místo bere všemi deseti. Na turnaji ani jednou nevyhrála v normální hrací době, přesto si odvezla čtvrté místo.

Finálový souboj se stal tak trochu i soubojem o nejlepšího střelce turnaje. Nad všemi hráči čněli jednoznačně Milan Ferko z Bíliny a Lá´da Vondráček z LoKotky "B". Výsledek finále 2:0, kdy už LoKoťákům jasně nestačili síly určil vítěze turnaje. O střelci se muselo rozhodnout až v penaltovém rozstřelu, kde byl úspěšnější náš hráč. Ani Milan však neodešel s prázdnou, když získal cenu pro nejlepšího hráče turnaje. Jen doplníme, že nejlepším brankářem byl trenéry týmů zvolen Honza Radimský, jen těsně za ním skončili brankáři Dolan a Braňan.

V závěru musíme poděkovat a zároveň pochválit sudího Martina Bundzíka, který celý turnaj odřídil prakticky sám a velkým přehledem. Snad všechny duely až na drobné výjimky proběhli bez šarvátek a negativních emocí. Velký dík patří také lidem, kteří se starali o oraganizaci turnaje, kterou si snad všechny celky pochvalovali. Ještě jednou díky.

Věříme, že si v příští sezóně uděláte čas a přijedete s vaším týmem na turnaj, který se v sobotu musel líbit všem. Hodně štěstí v jarní části sezóny a za rok nashle ;)!

Konečné pořadí 3. ročníku turnaje LoKo CUP
  #   Tým
 
  1.   FK Bílina
  2.   AFK LoKo Chomutov "B"
  3.   FK Braňany Mlékárna
  4.   TJ OSS Lomnice
  5.   MSK Benešov nad Ploučnicí
  6.   AFK LoKo Chomutov "A"
  7.   TJ Sokol Dolany
  8.   Sokol Údlice

Nej. brankář: Jan RADIMSKÝ (LoKo "B"); Střelec: Ladislav VONDRÁČEK - 9 branek (LoKo "B"); Nejlepší hráč: Milan FERKO (FK Bílina)
 

Lukáš Votruba, trenér dorostu 2011/12